Κυριακή 10 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό

Από τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας των Επιτροπών Ειρήνης, υπό την αιγίδα του ΠΣΕ, στη Δυτική Οχθη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό
Από τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας των Επιτροπών Ειρήνης, υπό την αιγίδα του ΠΣΕ, στη Δυτική Οχθη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό
Στη Δυτική Οχθη των Παλαιστινιακών εδαφών βρίσκεται από την Παρασκευή, όπου θα παραμείνει έως τις 13 του μήνα, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης. Μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης Ισραήλ και υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζουν έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης που σφάζεται καθημερινά εδώ και ένα μήνα από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ, αλλά και στο φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του Ισραήλ, που δίνει τη μάχη του μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους: Χρίστο Κουρτελλάρη, γενικό γραμματέα του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, Ζουχάλ Οκουγιάν, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, Αϊντα Τούμα, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης Ισραήλ, και Ηρακλή Τσαβδαρίδη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ.

Η αντιπροσωπεία ήρθε αντιμέτωπη με την ισραηλινή κατοχή, τα αμέτρητα στρατιωτικά μπλόκα και τα κλειστά περάσματα που καθυστερούσαν τις μετακινήσεις της. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με την Επιτροπή Ειρήνης Ισραήλ, όπου μεταφέρθηκε η πείρα για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος σε ένα κλίμα έντονης κυβερνητικής προπαγάνδας στην οποία κυριαρχεί ο εθνικισμός. Το Σάββατο αναμενόταν να γίνουν διαδηλώσεις στη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ ενάντια στη σφαγή στη Γάζα.

Για σήμερα, Κυριακή, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα, ενώ η αντιπροσωπεία θα έχει και τηλεδιάσκεψη με τις οργανώσεις αντίστασης στη Γάζα. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, την Παλαιστινιακή Αρχή, το Νομοθετικό Συμβούλιο (Βουλή). Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις ισραηλινές πόλεις Χάιφα και Τελ Αβίβ, όπου η αντιπροσωπεία θα είναι φιλοξενούμενη σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ισραήλ, ενώ θα συναντηθεί και με το Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα (εκλογική λίστα στην οποία συμμετέχει το ΚΚ Ισραήλ), δυνάμεις που διεξάγουν δύσκολο αγώνα μέσα στο Ισραήλ στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ