Τρίτη 12 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Στους ιδιώτες για εμπορική αξιοποίηση

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Δέλτα

Eurokinissi

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Δέλτα
Στη δημοσιότητα επανέρχεται το ζήτημα της εμπορικής εκμετάλλευσης και επιχειρηματικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, τα οποία χρυσοπληρώθηκαν από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, μέσω των κρατικών προϋπολογισμών. Αφορμή; Τα επετειακά ρεπορτάζ στον αστικό Τύπο για τα 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα οποία γίνεται αναφορά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τη χρήση τους, σήμερα. Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, οι κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες επιχειρούν να αξιοποιήσουν την εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνες είναι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η εφαρμοζόμενη πολιτική, ήδη από την εποχή των εντατικών ρυθμών της οικονομικής «ανάπτυξης».

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε πρόσφατα στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για δύο Ολυμπιακά ακίνητα και συγκεκριμένα το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου. Στη σχετική ανακοίνωση ανέφεραν ότι «επί 10 έτη υποαξιοποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί», προβάλλοντας ταυτόχρονα και την «ωφέλεια» που θα υπάρξει για το Δημόσιο λόγω «εξοικονόμησης πόρων από την επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης»!

Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, τα ακίνητα θα «αξιοποιηθούν», «ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών». Το αντιλαϊκό σχέδιο της επιχειρηματικής «αξιοποίησης» για δημόσια ακίνητα - «φιλέτα» και άλλες εδαφικές εκτάσεις βάζει μπροστά και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Σε πρώτη φάση, θα προχωρήσει η «πλήρης καταγραφή των τεχνικών και νομικών χαρακτηριστικών καθώς και η ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών προετοιμασίας προς αξιοποίηση», η οποία αναμένεται για το β' εξάμηνο του 2015.

Πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε ότι η συζήτηση που γίνεται για τα Ολυμπιακά Ακίνητα έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο επενδυτικό πάρε - δώσε σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε αυτές (Φαληρικό Δέλτα, παραλιακό μέτωπο) ή που τέτοια ακίνητα είναι ενταγμένα σε αυτές (Αεροδρόμιο Ελληνικού, ιππόδρομος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ