Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο

Σε συμφωνία φέρεται να κατέληξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που φαίνεται να οδεύει προς τη Βουλή, για ψήφιση απ' το Γ' Θερινό της Τμήμα, στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τιμωρία της άρνησης του ολοκαυτώματος, μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση για ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ θα υπάρχει ποινική προστασία για τους ομοφυλόφιλους ως θύματα ρατσιστικής βίας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως δεν υπήρξε συμφωνία για το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, και το θέμα θα φέρει στη Βουλή με ξεχωριστή τροπολογία το ΠΑΣΟΚ.

Εν αναμονή της κατάθεσής του, χρειάζεται να θυμίσουμε ότι το αρχικό νομοσχέδιο είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από το ΚΚΕ και φορείς του κινήματος καθώς ενσωμάτωνε την απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, η οποία, στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης. Η απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ επιβάλλει την υποταγή σε μια συγκεκριμένη αντιδραστική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και οδηγεί στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών.

Αλλωστε, είναι φανερό - όπως είχε καταγγείλει το ΚΚΕ στη Βουλή - ότι με νόμους και δικαστικές αποφάσεις μέσα στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ο ρατσισμός και ο ναζισμός, γιατί είναι γέννημα - θρέμμα του. Αυτό επιβεβαιώνουν οι διασυνδέσεις των ναζιστών της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματικά συμφέροντα, οι επιθέσεις τους σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνουν, για να εξασφαλίζουν στους εργοδότες φτηνή εργατική δύναμη, η σύνδεση με τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Η οριστική αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού μπορεί να γίνει μόνο σε ρήξη με το σύστημα που τους γεννά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ