Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΗΠΑ
Νέα προκλητική στρατιωτική άσκηση

Διαδήλωση ενάντια στα γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας στο κέντρο της Σεούλ την Κυριακή
Διαδήλωση ενάντια στα γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας στο κέντρο της Σεούλ την Κυριακή
ΣΕΟΥΛ.--

Νέα προκλητικά στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν προχτές η Νότια Κόρεα και οι ΗΠΑ και αυτή τη φορά με αντικείμενο την υποτιθέμενη πυρηνική απειλή από τη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κορέας και την ετοιμότητα για «την αντιμετώπιση εισβολής». Η άσκηση που γίνεται σε ετήσια βάση με την επωνυμία «Ulchi» (όνομα παρμένο από Κορεάτη στρατηγό του 17ου αιώνα) και φέτος έχει το συμπληρωματικό «Φύλακας της Ελευθερίας», θα διαρκέσει έως τις 29 Αυγούστου και σε αυτήν παίρνουν μέρος 30.000 στρατιώτες της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ αλλά για στρατιωτικοί από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νορβηγία. Η άσκηση αφορά τον «ηλεκτρονικό πόλεμο για την αντιμετώπιση της απειλής και την προετοιμασία χερσαίων δυνάμεων». Η άσκηση ξεκίνησε από την εποχή της έναρξης της συνεργασίας των Αμερικανών ιμπεριαλιστών με την Νότια Κορέα το 1953.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας κατήγγειλε τη νέα αυτή άσκηση και με ανακοίνωση του Επιτελείου του στρατού δηλώνει ότι θα απαντήσει χωρίς έλεος σε οποιαδήποτε πρόκληση και προσπάθεια παραβίασης της εδαφικής της ακεραιότητας. Επίσης, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει τη νέα πρόκληση.

Επίσης, την Κυριακή δεκάδες διαδηλωτές από το φιλειρηνικό κίνημα της Νότιας Κορέας διαμαρτυρήθηκαν με πικετοφορία στο κέντρο της Σεούλ, σημειώνοντας ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια οξύνουν την ένταση στην περιοχή ενώ αυτό που χρειάζεται είναι ένας ειλικρινής διάλογος για την οριστική αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ