Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ανάκληση της Εθνοφυλακής από το Μιζούρι

Από τις λαϊκές διαμαρτυρίες τις προηγούμενες μέρες
Από τις λαϊκές διαμαρτυρίες τις προηγούμενες μέρες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ.--

Επειτα από τις συνεχόμενες σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και τις κινήσεις τακτικής της κυβέρνησης Ομπάμα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Νίξον, αποφάσισε χτες την αποχώρηση των στρατιωτών της Εθνοφρουράς από την περιοχή. Απέφυγε, ωστόσο, να άρει και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβάλει λίγα 24ωρα μετά τη θύελλα τοπικών λαϊκών αντιδράσεων που προκάλεσε η άγρια δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στις 9 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας στην κομητεία Σεντ Λούις του Μιζούρι, Μπομπ Μακάλοχ, (του οποίου ο πατέρας ήταν αστυνομικός που σκοτώθηκε πριν δεκαετίες εν ώρα υπηρεσίες από τα πυρά Αφροαμερικανού) κάλεσε τον Τζέι Νίξον να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να αποφασίσει εάν θα τον διατηρήσει λέγοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την απόφαση.

Ο Μακάλοχ προεδρεύει σε δικαστήριο ενόρκων που θα αποφασίσει εάν θα γίνει δίωξη κατά του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον που σκότωσε τον 18χρονο Μ. Μπράουν και έχει κατά το παρελθόν χρηματοδοτήσει εκστρατείες και οργανώσεις υπέρ των αστυνομικών και των οικογενειών τους που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Γι ' αυτό και ένα σημαντικό μέρος της τοπικής κοινωνίας του Φέργκιουσον δεν έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και για το εάν θα επιδείξει αμερόληπτη στάση στην υπόθεση δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ