Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα παρέμβαση υπέρ της διαθεσιμότητας

Στην ακύρωση μιας ακόμα απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη διαθεσιμότητα προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (όργανο διορισμένο από το κράτος) υλοποιώντας το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού να μην ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ακύρωνε τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων του Δήμου και ζητούσε την επιστροφή στην εργασία τους. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε ύστερα από πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. Ενάντια στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι εργαζόμενοι έχουν ασκήσει προσφυγή. Ανάλογη απόφαση ακύρωσης είχε πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τον περασμένο Ιούνη για το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικοί φύλακες έχουν επιστρέψει στη δουλειά σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ωστόσο είναι απλήρωτοι από το Μάη. Για το ζήτημα αυτό έχουν ήδη κάνει παρέμβαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ σήμερα το Σωματείο προχωρά σε γενική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ