Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Γενική Συνέλευση για την προετοιμασία νέων αγώνων

Θα συζητηθεί η οργανωμένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Γενική Συνέλευση για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 6/9, αλλά και για την οργάνωση των αγώνων το επόμενο διάστημα, διοργανώνει το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα στη συνέλευση, το ΣΕΕΕΝ αναδεικνύει ιδιαίτερα το ζήτημα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Γράφει σχετικά: «Τον τελευταίο χρόνο είχαμε πέντε θανατηφόρα (δύο τον τελευταίο μήνα) και πολλά παραλίγο θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δραστηριότητας της ΔΕΗ ΑΕ, καθώς και πολλούς τραυματισμούς συναδέλφων, πολλοί από τους οποίους δε γίνονται γνωστοί.

Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Για τους μισθούς σημειώνει: «Η κατάργηση των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας σήμανε μεγάλη μείωση μισθών στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα. Ταυτόχρονα, η καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 586 και 511 μεικτά με την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ έριξε τους μισθούς για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες στον πάτο. Ηταν συνέχεια των μειώσεων μισθών στο τακτικό προσωπικό κατά 40% που έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων στην εξαθλίωση. Με τη λήξη της Σύμβασης της ΓΕΝΟΠ ακόμη και στα ίδια επίπεδα να παραμείνουν οι μισθοί, στην ουσία θα είναι μειώσεις μετά τη μεγάλη άνοδο του κόστους ζωής».

Το κλαδικό σωματείο αποκαλύπτει το ρόλο των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών, που δεν λένε κουβέντα για τα αίτια των ατυχημάτων, έχουν αποδεχτεί τις μειώσεις μισθών ως αναγκαίο κακό, έχουν βάλει την υπογραφή τους στη διάλυση του Ασφαλιστικού. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οργανωμένα, μαχητικά, χωρίς διαχωρισμούς με βάση την εργασιακή σχέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ