Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάλη για ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού

Με ανακοίνωσή του, με αφορμή τη διημερίδα που έγινε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και με θέμα «Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Βορείου Αιγαίου», το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Στη διημερίδα - φιέστα που πραγματοποιήθηκε, ενώ καλέστηκαν όλοι οι φορείς της Λέσβου, δεν καλέστηκε το Εργατικό Κέντρο, εργατικά σωματεία αλλά και αγροτικοί σύλλογοι, διότι οι θέσεις τους είναι οι θέσεις του ταξικού κινήματος, θέσεις που υπερασπίζονται την εργατική τάξη και τις λαϊκές ανάγκες.

Οπως ήταν αναμενόμενο, από τη συζήτηση που αναπτύχτηκε, οι εξαγγελίες του υπουργού κυμάνθηκαν στα "πρέπει" και στα "θέλω" των εφοπλιστών. Με λίγα λόγια, επέκταση των προνομίων, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της κερδοφορίας για τους εφοπλιστές και ξαναμοίρασμα της πίτας των επιδοτήσεων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Λέσβου να παλέψουν για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Να ορθώσουν τείχος αντίστασης απέναντι στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που εξαπολύει η κυβέρνηση.

Απαιτούμε και διεκδικούμε: Σύγχρονες - ασφαλείς - φτηνές Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απρόσκοπτη, τακτική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και δια-νησιωτική σύνδεση για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%. Αποκλειστικά δημόσια ασφαλή λιμάνια και ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ