Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ: Την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης εγκύου από την εταιρεία «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» (Σουλιώτης), πέτυχε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει ότι «η εργοδοσία παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση εργασίας (25/08/2014) ισχυριζόμενη ότι έγινε λάθος! Είναι ένα από τα πολλά «λάθη!» που κάνουν οι εργοδότες, τα οποία όμως όλως τυχαίως είναι πάντα σε βάρος των εργαζομένων! Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλάι της συναδέλφου, καλώντας την να διεκδικήσει την ακύρωση της απόλυσής της, να διεκδικήσει το δίκιο της.

ΚΤΕΛ: Εμπρακτη συμπαράσταση στο Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με αφορμή την πρώτη πανελλαδική απόλυση οδηγού με το Προεδρικό Διάταγμα 94/13-8-2014, που προβλέπει αναιτιολόγητη απόλυση με προειδοποίηση, καταβάλλοντας τη μισή αποζημίωση, εξέφρασαν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΑΛΜΥΡΟΣ: «Στην επιχείρηση αυτή εγώ κάνω κουμάντο και θα αυθαιρετώ για την επιβίωσή της»! Μ' αυτά τα λόγια, απάντησε ο διευθυντής προσωπικού του δήμου Αλμυρού στους εκπροσώπους του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, που τον επισκέφτηκαν και, παρουσία των καθαριστριών των σχολικών κτιρίων του δήμου, διαμαρτυρήθηκαν για τη βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων και ειδικοτήτων, που κάνει η δημοτική αρχή. Στις έντονες πιέσεις των συνδικαλιστών να δώσει εξηγήσεις και να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει η παραβίαση ακόμα και αυτής της κουτσουρεμένης εργατικής νομοθεσίας, αντί άλλης απάντησης κάλεσε την αστυνομία.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας παίρνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να οργανώσει δωρεάν μαθήματα σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου - λυκείου παιδιά ανέργων, κυρίως στα Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του ΕΚΛ (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, 2ος όροφος) μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη, από τις 8 π.μ έως τις 3 μετά το μεσημέρι, πρέπει να συνοδεύονται με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων (του ενός ή και των δύο γονέων αν είναι άνεργοι).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ: Από χτες Δευτέρα μπορούν οι δικαιούχοι με δύο παιδιά να υποβάλλουν αίτηση για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ. Για όσους έχουν ένα παιδί, η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ξεκινάει την 1 Οκτώβρη και λήγει στις 31 Γενάρη 2015. Οσοι έχουν τρία παιδιά και πάνω, έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 14 Ιούλη να υποβάλλουν αιτήσεις. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών. Η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία που χορηγείται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ενώ θα είναι μειωμένο κατά 50%.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ σε ξενοδοχείο της Aldemar ανάγκασε σε μια νύχτα τον μεγαλοξενοδόχο Αγγελόπουλο να πάρει πίσω υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών και να καταβάλει δεδουλευμένα. Το συμπέρασμα είναι πολύτιμο: οι ξενοδόχοι τρέμουν την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων. Φοβούνται γιατί ξέρουν καλά πως τα ξενοδοχεία δουλεύουν αποκλειστικά χάρη στους εργαζόμενους, γνωρίζουν τη δύναμή τους». Αυτά σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο και αναδεικνύει την ανάγκη να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα στον κλάδο, να πάρουν ζωή τα σωματεία με οργάνωση σε κάθε ξενοδοχείο και όμιλο» με απομόνωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστών.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Αδικοι και δυσβάσταχτοι είναι οι φόροι που πλήττουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τονίζει η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. Απαιτεί την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ