Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζονται οι μάχες στο Γκολάν

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέες μάχες μεταξύ των συριακών δυνάμεων και αντάρτικων ομάδων όπως το «Μέτωπο αλ Νούσρα» σημειώθηκαν και χτες στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου οι ισλαμιστές προέλασαν και μέσα στην πόλη Κουνέιτρα, σύμφωνα με την αντικυβερνητική ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα το «Μέτωπο αλ Νούσρα» κατέλαβε το συνοριακό φυλάκιο της Κουνέιτρα (που βρίσκεται πάνω στα σύνορα που χωρίζουν τη Συρία με τα υπό ισραηλινή κατοχή υψώματα του Γκολάν) τραυματίζοντας μάλιστα έναν Ισραηλινό στρατιώτη και προκαλώντας τον ισραηλινό βομβαρδισμό δύο θέσεων του συριακού στρατού. Χτες, οι ισλαμιστές κατέλαβαν και την περιοχή Νταουάρ αλ Αλαμ.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο στρατός έχει αρχίσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον «θέσεων των τρομοκρατών» στην Κουνέιτρα. Την Κυριακή, το «Μέτωπο αλ Νούσρα» ανέλαβε την ευθύνη για την αιχμαλώτιση 44 κυανοκράνων του ΟΗΕ (που ανήκουν στη διεθνή δύναμη που επιτηρεί την ουδέτερη ζώνη στα Υψίπεδα του Γκολάν) από τα νησιά Φίτζι σε αντίποινα για τη «συνεργασία των ΗΕ» με τη συριακή κυβέρνηση. Τέλος, ο ΟΗΕ και η φιλιππινέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι οι περισσότεροι από 70 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο περιοχές στα Υψίπεδα του Γκολάν από τους ισλαμιστές μαχητές είναι πλέον ασφαλείς.

  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη στο Λίβανο, σε βίντεο (η αυθεντικότητα του οποίου ελέγχεται) οι ένοπλοι του «Ισλαμικού Κράτους» εμφανίζουν τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα που φέρεται να είναι ένας από τους Λιβανέζους στρατιώτες που απήχθησαν από την Αρσαλ. Χτες, πάντως, αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις στρατιώτες και ένας αστυνομικός από τον Λίβανο, τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει η οργάνωση «Μέτωπο αλ Νούσρα» που μάχεται στη Συρία ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ. Οι άντρες είχαν πιαστεί κατά τη διάρκεια αιματηρών μαχών στην περιοχή της Αρσαλ μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και «τζιχαντιστών» από τη Συρία. Οργανώσεις όπως το «Μέτωπο αλ Νούσρα» και το «Ισλαμικό Κράτος» εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 15 στρατιώτες και 14 αστυνομικούς που θέλουν να ανταλλάξουν με ισλαμιστές κρατούμενους στο Λίβανο, όμως ο στρατός ζητά την απελευθέρωσή τους χωρίς όρους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ