Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν από τη έκρηξη μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε μία από τις δύο θεμελιακές κολόνες του Κάστρου των Ιπποτών στη Ρόδο. Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα και το αξιοσημείωτο είναι πως ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε ύψος 15 μέτρων. Αστυνομικοί περισυνέλεξαν τα υπολείμματα του μηχανισμού για να διαπιστωθεί η ύλη που χρησιμοποιήθηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ή των αγνώστων.

«Κινηματογραφική» ήταν η απόδραση ενός κρατούμενου από την Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών στα δικαστήρια Πειραιά, η οποία σημειώθηκε χτες το μεσημέρι. Οπως έγινε γνωστό, ο καταδικασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που είχε παραβιάσει, ξέφυγε από τους αστυνομικούς που τον «πρόσεχαν», ανέβηκε στον 4ο όροφο και από ένα ανοικτό παράθυρο πήδηξε στην ταράτσα του διπλανού οικήματος και εξαφανίστηκε. Ομως, λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη εκ νέου, καθώς οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι του στη Δραπετσώνα.

Αρχαία αντικείμενα, δενδρύλια κάνναβης και όπλα, είχαν στην κατοχή τους δύο άντρες, ηλικίας 43 και 52 ετών, που συνελήφθησαν προχτές το μεσημέρι στην Ξάνθη. Στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 40 αρχαία νομίσματα, ένα αρχαίο δαχτυλίδι, 47 φυτά κάνναβης ύψους έως 1,7μ., ακατέργαστη κάνναβη 259,5 γραμμαρίων, δύο πιστόλια ρέπλικα, τρεις γεμιστήρες, 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπαθί μήκους 85 εκατοστών και ένα μονόκαννο όπλο, παλαιού τύπου.

Οκτώ διαρρήξεις και δύο απόπειρες σε βάρος ταξί, φέρεται να είχε διαπράξει ένας ανήλικος στην Τρίπολη, ο οποίος αναζητείται να συλληφθεί. Οπως ανακοινώθηκε, ο καταζητούμενος διέπραξε τα παραπάνω αδικήματα μέσα σε ένα μήνα και από τα οχήματα αφαιρούσε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Συνελήφθη ένας 27χρονος, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - μαζί με συνεργούς του, που αναζητούνται, είχε συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια. Οπως ανακοινώθηκε, η δράση της οργάνωσης κράτησε τέσσερα χρόνια και σε αυτά είχαν διαρρήξει 10 σπίτια σε Αθήνα, Βριλήσσια, Νέο Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αχαρνές και Παλαιό Φάληρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ