Τετάρτη 30 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Πόλεμος χαρακωμάτων»

Τα αρχικά χαμόγελα στις συναντήσεις ΦΙΜΠΑ - ΟΥΛΕΜΠ σήμερα αρχίζουν να παγώνουν...

Sportidea

Τα αρχικά χαμόγελα στις συναντήσεις ΦΙΜΠΑ - ΟΥΛΕΜΠ σήμερα αρχίζουν να παγώνουν...
Τελικά απ' ό,τι φαίνεται η ένωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ που τόσο μεγαλεπήβολα εξήγγειλαν πριν από δυο μήνες περίπου ΦΙΜΠΑ και ΟΥΛΕΜΠ, δε θα είναι και τόσο εύκολη. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις των μελών της ΟΥΛΕΜΠ για τη συμφωνία με τη ΦΙΜΠΑ και τις ακολουθούμενες παρόμοιες αντιδράσεις των μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, οι διαφωνούντες φαίνεται να αυξάνονται.

Ετσι τρεις μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση των μελών που έχει συγκαλέσει η ΟΥΛΕΜΠ στη Βαρκελώνη, οι «διαφωνούντες» (ως προς τα οικονομικά οφέλη) από τη Σουπρολίγκα, μέλη της ΦΙΜΠΑ που αντιτάσσονται στη συμφωνία, συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να ανταλλάξουν απόψεις και να χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης. Το πρόβλημα για τις ομάδες της Σουπρολίγκα που δε θέλουν να πάνε στην Ευρωλίγκα, είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει... συγκεκριμένη πρόταση για τη διοργάνωση πρωταθλήματος υπό την εποπτεία της FIBA, τη στιγμή μάλιστα που η διεθνής Ομοσπονδία, μετά την απόφαση της ευρωπαϊκής ζώνης, μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης

Το «παρών» έδωσαν οι περισσότεροι από όσους δέχτηκαν το κάλεσμα, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να τονίζει πως «δεν είναι δυνατό να αποφασίζουν άλλοι για μας. Αν συνεχίσει όμως, η ULEB τη στάση της, εμείς έχουμε άλλες δυνατότητες και θα τις εφαρμόσουμε» και εκφράζοντας την άποψη όλων, κατέληξε στο «θέλουμε ενιαίο πρωτάθλημα για το καλό του μπάσκετ». Στη σύσκεψη λοιπόν, βρέθηκαν οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Ντέιβιντ Μπάουμαν (εκπρόσωπος της FIBA), Σιμόν Μιζράχι (πρόεδρος Μακάμπι), ο Ντέιβιντ Φέντερμαν, εκπρόσωπος της εταιρίας «Elite», χορηγού των πρωταθλητών της Σουπρολίγκα, ο γενικός διευθυντής της Εφες Πίλσεν, Εργκίν Εζερχούν, ο πρόεδρος του Ηρακλή, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο αντιπρόεδρος της Παρτίζαν, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Νικηφόρου, ο μάνατζερ της Αλμπα, Μάρκο Μπάλντι και άνθρωποι της Οστάνδης, της Σλασκ Βρότσλαβ, της Κρκα και της Σπλιτ. Απείχαν η Σκαβολίνι, η ΤΣΣΚΑ, η Ούλκερ, η Βιλερμπάν και η Ορτέζ. Οσον αφορά τις δυο τελευταίες πάντως, πληροφορίες τις φέρνουν να οδεύουν προς το άρμα της ΦΙΜΠΑ.

Οι... απέναντι

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά στην Αθήνα, την Παρασκευή προγραμματίζεται στη Βαρκελώνη η Γενική Συνέλευση των ομάδων της Ευρωλίγκα με την ΟΥΛΕΜΠ να φέρεται αποφασισμένη να απευθύνει κάλεσμα σε όσες ομάδες θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις της. Στη Συνέλευση της Παρασκευής θα κληθούν και οι 29 ομάδες που προαναφέρθηκαν (με μία εκκρεμότητα στην τέταρτη ελληνική ομάδα, αν δεν έχει «ξεκαθαρίσει» η πρόκριση μεταξύ ΑΕΚ και Πανιωνίου). Η στάση της ULEB είναι δεδομένη: «Οποιος θέλει προχωράει μαζί μας. Δεν παρακαλάμε, αλλά και δεν περιμένουμε κανέναν». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι των ιταλικών και ισπανικών ομάδων που θεωρείται και ο... σκληρός πυρήνας της Ευρωλίγκα, μιλούσαν από την Παρασκευή (μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA) για «άτεγκτη στάση και ξεκαθάρισμα των προοπτικών της επόμενης χρονιάς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνικές επιτυχίες (2000-12-22 00:00:00.0)
«Χορταστική» μέρα (2000-12-14 00:00:00.0)
Διψά για νίκη (2000-12-13 00:00:00.0)
Χαμογέλασαν οι δυο (2000-10-27 00:00:00.0)
Τέσσερις στη μάχη (2000-10-18 00:00:00.0)
Νερό στο... κρασί της η ΦΙΜΠΑ (2000-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ