Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θέλει «πολιτική σταθερότητα» για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Αντιλαϊκά εκβιαστικά διλήμματα επιστράτευσε, για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Υποστηρίζοντας ότι οι μήνες μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι «κρίσιμοι» και ζητώντας «πολιτική σταθερότητα», ώστε να περάσουν και τα νέα αντεργατικά μέτρα, μην αποκλείοντας προς τούτο κυβερνητική συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε πως «το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού ή εάν θα τα θέσουμε όλα υπό διακινδύνευση με κίνδυνο να βρεθούμε πολύ κάτω από το μηδέν». Αυτό ενώ επιβεβαίωνε πως τα εργασιακά και το Ασφαλιστικό είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, με προφανή στόχο να επιταχυνθούν νέες φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις.

Επιμένοντας δε για «πολιτική και θεσμική σταθερότητα» ζήτησε συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές την Ανοιξη και τόνισε ότι είναι ανοιχτή η πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει στην εκλογή.

Σηματοδοτώντας την ...ευελιξία των αστών στα κομπρεμί μεταξύ τους, εφόσον τον ίδιο στρατηγικό στόχο υπηρετούν, είπε ότι για τον επόμενο Πρόεδρο υπάρχουν πολλά κατάλληλα πρόσωπα: «Να είναι δημοκράτης, αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεται. Φυσικά θα προτιμούσαμε ένα πρόσωπο από τον προοδευτικό χώρο. Αλλά ο κύριος Κωστής Στεφανόπουλος δεν ήταν ένας εξαιρετικός Πρόεδρος;» αναρωτήθηκε ρητορικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για την περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα πως «όσες φορές ο χώρος μας δε μετείχε σε κυβερνητικές ευθύνες η χώρα οδηγήθηκε σε περιπέτειες». Είπε, εξάλλου, ότι «εμείς θα θέλαμε κυβέρνηση και με την ΔΗΜΑΡ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται συστράτευση, όχι πόλωση».

Ωστόσο, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση πως στοχοποιεί μόνο τον ίδιο, αφήνοντας να εννοηθεί πως αφήνουν εκτός κριτικής τον Γ. Παπανδρέου. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «δεν έχουν πει μια κουβέντα για τον Καραμανλή, για όλα τους φταίει ο Βενιζέλος, ούτε καν άλλες εκδοχές του ΠΑΣΟΚ».

Για την ανασύνθεση της εγχώριας κεντροαριστεράς, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλους χωρίς προαπαιτούμενα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν είμαστε ουρά ούτε συμπλήρωμα», κανενός. Για το αν από το σχεδιαζόμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα προκύψει νέα ηγεσία, απάντησε: «Οι ηγέτες δεν βγαίνουν μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά βγαίνουν μέσα από το καμίνι της Ιστορίας».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να εξάρει το ρόλο του ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενος ότι «Αν η χώρα φύγει από το ΝΑΤΟ βλάπτονται τα συμφέροντά της καίρια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ