Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ - ΚΟΛΕΓΙΑ
Τεράστιες οφειλές προς το ΙΚΑ

Στα 140 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές επιχειρήσεων μεταλυκειακής εκπαίδευσης προς το ΙΚΑ, όπως ανακοίνωσε χτες ο Διοικητής του Ρ. Σπυρόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο Αν. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη χρησιμότητα της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και την προσφορά της στην «εξωστρέφεια», δηλώνοντας ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μη ανώτατης εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι μπορεί να παίξει και σε ορισμένες πτυχές της παίζει, πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο». Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι στο προσεχές του ταξίδι στην Κίνα θα ζητήσει από επιχειρηματίες της εκπαίδευσης να τον συνοδεύσουν, στα πρότυπα δηλαδή των επιχειρηματικών αποστολών.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου έρχονται να αναβαθμίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, τον οποίο όπως είπε ο υπουργός «τον τιμούμε και θα τον στηρίξουμε. Για να μπορούμε όμως να το κάνουμε αυτό, πρέπει να απαλλαγούμε από το άγχος της παρανομίας στο χώρο αυτό». Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προώθησης αυτής της «υγιούς» επιχειρηματικότητας και της γενικότερης πολιτικής προώθησης της «ανταγωνιστικότητας» αποφασίστηκε ότι δε θα δοθεί άδεια για δύο από τα τρία λύκεια του «Ελληνοβρετανικού Κολεγίου», ένα κτίριο του BCA, ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος για άλλο ένα και υπό έλεγχο είναι το κολέγιο AAS στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Πάντως, το υπουργείο έκανε λόγο για 11 κέντρα ελευθέρων σπουδών με προβλήματα, από τα οποία ήταν σε θέση να κάνει ανακοινώσεις μόνο για τα παραπάνω. Εξαιτίας οφειλών σε ασφαλιστικές εισφορές αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας της ΔΟΜΗ ΑΕ και τα κέντρα του Ομίλου.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου, μπορεί να ικανοποιούν εκείνους που έχουν αποδεχτεί την επιχειρηματική λειτουργία στο χώρο της Παιδείας, το κερδοφόρο εμπόριο ελπίδας σε χιλιάδες νέους που αναζητούν καταρτίσεις προκειμένου με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν μία εφήμερη θέση στην αγορά εργασίας, που αποδέχονται την Παιδεία - εμπόρευμα αντί για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους.

  • Τη διερεύνηση καταγγελίας για παράνομη δραστηριότητα ιδιωτικού σχολείου, ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τις εισαγγελικές αρχές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ