Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε μεγάλα νησιά

Αργοστόλι
Αργοστόλι
Την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο έγινε διήμερο Φεστιβάλ στη Μυτιλήνη, στο πάρκο του ΙΚΑ (στην Επάνω Σκάλα). Θεματικά περίπτερα, βιβλιοπαρουσίαση, θεατρικό σκετς, αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη και πολλή μουσική από τοπικά συγκροτήματα πλαισίωσαν το πρόγραμμά του, που παρακολούθησε πολύς κόσμος και τις δύο μέρες. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάνης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που, αφού αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι «τα επόμενα θα είναι ακόμα καλύτερα, η ΚΝΕ θα είναι ακόμα πιο δυνατή, γερή και μαζική Οργάνωση, εξοπλισμένη με τις αποφάσεις του 11ου Συνεδρίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Δεν ταιριάζει στο λαό μας με τις τεράστιες αγωνιστικές παραδόσεις η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια. Δεν ταιριάζει να κάθεται φοβισμένος στη γωνία με τα βάσανά του. Ηρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των φτωχών και καταπιεσμένων δυνατή ξανά».

Την περασμένη Παρασκευή, το Φεστιβάλ πέρασε κι από ένα άλλο νησί, από την Κεφαλονιά και έγινε εκδήλωση στην πλατεία του Αργοστολίου. Οπως ήταν φυσικό, κυριάρχησε η εκτενής αναφορά στο μεγάλο αγώνα που έγινε στο νησί μετά τους σεισμούς, τα συμπεράσματα που βγαίνουν για το πώς πρέπει να οργανώνεται ο λαός, η πείρα που άντλησε η ΚΝΕ μέσα από τη συμμετοχή των μελών και των στελεχών της στην αποκατάσταση των ζημιών, για τα άμεσα αιτήματα των σεισμοπαθών και τα αιτήματα για αντισεισμική προστασία. Βέβαια, όπως σε κάθε Φεστιβάλ δεν έλλειπαν τα θεατρικά σκετς, οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ο παιδότοπος για τις μικρότερες ηλικίες, οι αθλητικές δραστηριότητες και το λαϊκό γλέντι, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου της ΚΝΕ, που αναφέρθηκε στην 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ, στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ και στο ρόλο που πρέπει να παίξει η ΚΝΕ για την οργάνωση της νεολαίας σε κάθε χώρο.

Κέρκυρα
Κέρκυρα
Αντίστοιχα, το Φεστιβάλ πέρασε την Παρασκευή και από το Καρλόβασι της Σάμου με ομιλίες, παράσταση Καραγκιόζη και πολλή μουσική από τοπικά σχήματα, ανάμεσά τους και το μουσικό συγκρότημα εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Night Cup».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Φεστιβάλ πέρασε με διήμερες πετυχημένες εκδηλώσεις και από την Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ