Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΙΩΣΗ» ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Απαιτεί την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων

Την άμεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής στις οποίες από την προηγούμενη Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη έχει μπει λουκέτο αλλά και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα του Λαού της περιοχής στην δωρεάν άθληση θέτει ως άμεσα αιτήματα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παλλήνης. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μετά το κλείσιμο των τριών γηπέδων ποδοσφαίρου στην Ανθούσα στο Γέρακα και στην Παλλήνη, καθώς και του κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Νικολάου, εξαιτίας της γνωστής ρευστής κατάστασης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παλλήνης αναφέρει τα εξής:

«Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Παλλήνης, έκλεισαν τα τρία γήπεδα ποδοσφαίρου (στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης) και το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Νικολάου λόγω λήξης και μη παράτασης της άδειας λειτουργίας τους από την κυβέρνηση.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι τεράστιες, όταν μετά από δεκαετίες λειτουργίας αυτών των εγκαταστάσεων, δεν έχουν λύσει το πρόβλημα της ασφάλειας των αθλουμένων και των θεατών. Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει το δήμαρχο Αθ. Ζούτσο από την ευθύνη να είχε προχωρήσει έγκαιρα στην απαραίτητη πίεση και ενέργειες για τη λύση της ουσίας του προβλήματος, που είναι η ασφαλής λειτουργία των εγκαταστάσεων. Αντί αυτού και όπως πάντα συμμορφούμενος με την πολιτική των κυβερνήσεων, έβαλε λουκέτο στα γήπεδα, ανάρτησε απαγορευτικές πινακίδες, αλλά έστειλε και επιστολή σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους, επισείοντας την απειλή ότι: «Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά παράβαση της απόφασης (σημ. σύνταξης του κλεισίματος), συνεπάγεται τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις». Πέραν αυτού, επικαλούμενος τον κανονισμό, απειλεί τους παραβάτες για «μη παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, όταν αυτές θα αδειοδοτηθούν»!!!. Αξίζει να ειπωθεί ότι στους ήδη «παραβάτες» έστειλε την αστυνομία.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Παλλήνης, Ν. Γαβράς, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί για να μείνουν ανοιχτά τα γήπεδα. Αυτή ήταν και η απαίτησή μας προς τη δημοτική αρχή. Να σημειώσουμε ότι από τους λίγους χώρους άθλησης που διαθέτει ο δήμος, με το κλείσιμο των παραπάνω, στερεί αυτήν τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά και νέους που αθλούνται στα τμήματα των 13 αθλητικών συλλόγων της περιοχής αλλά και εκατοντάδες μεμονωμένων συμπολιτών μας.

Και κάτι ακόμα. Γνωρίζουμε καλά την πολιτική της δημοτικής αρχής, όσον αφορά την επιβολή της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και γι' αυτό είμαστε επιφυλακτικοί μήπως θέλει με αυτόν τον τρόπο να γενικεύσει την επί πληρωμή άθληση.

Απαιτούμε:

Την πλήρη κάλυψη του δικαιώματος άθλησης για όλους δωρεάν, σε αθλητικές εγκαταστάσεις σύγχρονες και ασφαλείς.

Προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την υγιεινή και ασφαλή λειτουργία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ