Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Παρέμβαση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ημερομηνία λήξης, στους αναπληρωτές απευθύνεται η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας τους στην πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, απαντά στις προσπάθειες να συμβιβαστούν οι χιλιάδες αυτοί εκπαιδευτικοί «με το "μικρότερο κακό". Να λέμε "πάλι καλά που βρήκα φέτος δουλειά μετά από χρόνια". Να περιμένουμε παθητικά, αν και πότε θα γίνει ΑΣΕΠ και τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας να παριστάνει το σωτήρα. Για μας εφικτό είναι το αναγκαίο, είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μόνο που αυτό για να γίνει πράξη χρειάζεται να αλλάξουν τα πράγματα, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική», όπως αναφέρει. Και τους καλεί σε ταξικούς αγώνες, στην οργανωμένη πάλη, στη λαϊκή αντεπίθεση. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να γίνουν μέλη του Συλλόγου και της ΕΛΜΕ, να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. «Απόκρουσε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, που μας θέλει να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη, τη λογική που καλλιεργεί την ατομική λύση. Αυτός ο διαχωρισμός είναι που στρέφει τον έναν εργαζόμενο ενάντια στον άλλο, είναι που δίνει σάρκα και οστά στο διαίρει και βασίλευε», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, διεκδικώντας «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!» Καλεί σε συμμετοχή στο Παλλαϊκό - Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία το Σάββατο 1 Νοέμβρη και σε αγώνα για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
  • Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Επίδομα ενοικίου στο 100% της αξίας του, επίδομα θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις από και προς τη δουλειά.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
  • Κανένα πλειστηριασμό σε σπίτι ανέργου και ελαστικά εργαζόμενου εκπαιδευτικού.
  • Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπαιδευτικών.
  • Δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς στα παιδιά των ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ