Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
«Οχι» στο κλείσιμο 49 Τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη βαθιά ανησυχία τους για τους όρους με τους οποίους ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, όπως και σε λίγες μέρες η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, στη Θεσσαλία, εκφράζουν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Β. Μπούτας, Αστ. Χαλάτσης, Γ. Λούμας, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν, μαζί με το λαϊκό κίνημα της περιοχής, τη μεσαιωνική πραγματικότητα που εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες βιώνουν και έχει να κάνει με την κατάσταση στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Ειδική αναφορά κάνουν στην πρόθεση της κυβέρνησης, με βάση πρόταση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), να προχωρήσει σε κλείσιμο 49 Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανάμεσά τους και 5 Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Νοσηλευτικής και Ιατρικών Εργαστηρίων στη Λάρισα, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, Πολιτικών Μηχανικών στα Τρίκαλα) καθώς και του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καλούν τις λαϊκές οικογένειες να κινητοποιηθούν άμεσα, μέσα απ' τα σωματεία τους, τους συλλόγους τους για να αποτρέψουν το κλείσιμο των σχολών των παιδιών τους. Να μην επαναπαυτούν σε δηλώσεις και αντιστασιακούς λόγους που θα βγάζουν περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Να μην εμπιστευθούν απατηλές υποσχέσεις που τυχόν δώσουν βουλευτές της κυβέρνησης και υπουργοί.

Και ζητούν απ' τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να εντάξουν το θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση στις 16 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ