Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη για τους ρατσιστικούς «αστεϊσμούς»

Σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή καταδικάστηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλ. Πλωμαρίτης, βάσει του νόμου 927/1979 για όσα ρατσιστικά είπε, σε καφενείο του Αγ. Παντελεήμονα (3/12/2013) για μετανάστες. Οι σχετικές δηλώσεις είχαν καταγραφεί από σπουδαστή στη βρετανική Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, σε ντοκιμαντέρ καναλιού.

Κατά την πάγια τακτική του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος, ο χρυσαυγίτης Αλ. Πλωμαρίτης κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι όλα όσα ειπώθηκαν ήταν «χάριν αστεϊσμού». Στο εν λόγω βίντεο ο χρυσαυγίτης εμφανίζεται να απευθύνεται σε αλλοδαπούς με φράσεις του τύπου «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους», «σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «θα τα 'χουμε σαπούνια για τα αμάξια», «σαπούνια, να πούμε, για τα πεζοδρόμια...», «...κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους...», «τα δόντια να πάρουμε...».

Στη Θεσσαλονίκη

Χτες επίσης, 2 χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν για την επίθεση με απειλές σε βάρος μεταναστών, που πραγματοποίησαν το Νοέμβρη του 2012 στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε πλήρως αποδεκτή την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και καταδίκασε σε 12μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή τον Παναγιώτη Σεκερτζή, συνεργάτη - «εργαζόμενο» στο γραφείο του βουλευτή της ΧΑ Αντώνη Γρέγου, για απόπειρα παράνομης βίας κατά συρροή και απειλή κατ' εξακολούθηση και την Αγαθή Ταμπάκη, για ηθική αυτουργία για τα παραπάνω αδικήματα, χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

Την επίθεση σε βάρος των μεταναστών είχε αναδείξει τότε η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης. Κάλεσε τους κατοίκους της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου Θέρμης να καταδικάσουν την εγκληματική ρατσιστική δράση των τραμπούκων της ναζιστικής ΧΑ και συμπαραστάθηκε στα θύματα της επίθεσης.

Με ανακοίνωσή της, μετά και τη νέα καταδικαστική απόφαση, η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καλεί το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και πολιτική απομόνωση της ναζιστικής ΧΑ με όποιο τρόπο και αν εμφανίζεται στις γειτονιές και τα χωριά.

  • Στο μεταξύ, την παράταση για ακόμη ένα εξάμηνο της προφυλάκισης του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από ένα χρόνο στο Κερατσίνι, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, ενόψει της συμπλήρωσης στις 21 Σεπτέμβρη δώδεκα μηνών προσωρινής κράτησής του. Σε βάρος του Γ. Ρουπακιά έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης, τον περασμένο Οκτώβρη, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ