Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αξιοποίηση έκτασης για στέγαση στελεχών

Πρόγραμμα «αξιοποίησης» έκτασης στο Πικέρμι προς όφελος των μελών του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ, μετρά περίπου 2.000 μέλη) παρουσίασαν χτες ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Ταγαράς.

Οπως είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του ΑΟΟΑ, στη βάση του νόμου 4280/2014, επιβάλλεται η παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δημόσιο του 50% των εκτάσεων των ενδιαφερομένων, και επιτρέπεται να πολεοδομηθεί το υπόλοιπο 50%, με χαμηλό συντελεστή οικοδόμησης, για δε τα μέλη του ΑΟΟΑ να δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός. Ο Ν. Ταγαράς είπε ότι η συνολική έκταση στο Πικέρμι αγγίζει τα 6.100 στρέμματα, με τα περίπου 2.500 να ανήκουν στον ΑΟΟΑ. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε άλλους τέσσερις οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιώτες. Υποστήριξε ότι θα πολεοδομηθούν μόνο τα 2.200.

Τέλος, από πλευράς ΥΕΘΑ λέγεται ότι για τα μέλη του ΑΟΟΑ επίκειται και η δημοπράτηση για κατασκευή δύο πολυκατοικιών. Μία στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Καλαμαριάς, οκτώ διαμερισμάτων, και η άλλη στην Καστοριά, δέκα διαμερισμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ