Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Μεγάλες οι καταστροφές από τις πλημμύρες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην πόλη και στα περίχωρα του Κλάντοβο της ανατολικής Σερβίας από τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις και πλημμύρες των τελευταίων ημερών, που έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον μίας ηλικιωμένης γυναίκας ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών ατόμων. Ηδη, πάνω από 500 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή καταφύγια. Από την υπερχείλιση των ποταμών προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις, δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Στο χωριό Γκράμποβατς σχηματίστηκε τεράστια λίμνη, βάθους ενάμισι μέτρου, όπου σήμερα τοπικά συνεργεία αναμένεται να τοποθετήσουν πλωτή γέφυρα.

Οι πολυήμερες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και προβλήματα και στην Κροατία, κυρίως στην επαρχία Σίσακ - Μοσλάβατσκα, όπου υπερχείλισε ο ποταμός Κούπα, στη Μετζιμούρε, στην Πόζεσκα - Σλαβόνια, ενώ στην περιοχή του Κάρλοβατς, που επλήγη τις προηγούμενες μέρες, η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται. Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ποντράβινα, όπου οι κάτοικοι όλο το βράδυ ενίσχυαν τα αναχώματα στον ποταμό Ντράβα.

Στις πληγείσες περιοχές μετέβη το περασμένο 48ωρο ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, που υποσχέθηκε «επενδύσεις» για την αντιπλημμυρική προστασία η οποία αποδείχθηκε παντελώς ανεπαρκής, και απηύθυνε έκκληση στις τοπικές αρχές να προσέξουν ιδιαίτερα το χωροταξικό σχεδιασμό και στους ...κατοίκους να μη χτίζουν αυθαίρετα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ