Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο χώρο του Αθλητισμού

Είναι πολεμική τέχνη, είναι και άθλημα. Μάλιστα για τους μύστες, είναι η μητέρα των πολεμικών μαχών. Το Παγκράτιο είναι το άθλημα, η πολεμική τέχνη, που «επιτρέπει στον αθλητή να μάθει να οργανώνεται, να βάζει στόχους, να αγωνίζεται», όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Αθλήματος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, που βρέθηκε στον χώρο του camp του 40ού Φεστιβάλ για την επίδειξη του αθλήματος. «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, για να δείξουμε το Παγκράτιο που είναι η μητέρα των πολεμικών τεχνών, είναι και άθλημα αλλά και έχει πολιτιστικό περιεχόμενο», είπε στους θεατές που είχαν γεμίσει και τις δύο κερκίδες.

Προπονητές και αθλητές του Παγκρατίου έκαναν επίδειξη του αθλήματος, μπροστά σε πολύ κόσμο. Νεαροί σε ηλικία αθλητές είχαν εντυπωσιακό συγχρονισμό στις κινήσεις. Ενώ στο τέλος της επίδειξης, ακόμα και απλός κόσμος μπήκε στο ταρτάν και μαζί με τους έμπειρους προπονητές, πήρε μια πρώτη γεύση από το άθλημα. Ιδιαίτερη στιγμή η εμφάνιση του προπονητή Χαράλαμπου Αργυρίου.

Επίσης, επίδειξη σκάκι (σιμουλτανέ) πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αθλητικού camp από τον Στέλιο Χαλκιά. Ο γκραν μετρ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Σκάκι έκανε μια επίδειξη σιμουλτανέ, παίζοντας με όλους τους αγωνιζόμενους που βρέθηκαν στο χώρο που φιλοξενούσε το σκάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ