Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ακατάλληλα και επικίνδυνα τα γήπεδα

Στο θέμα της ακαταλληλότητας του γηπέδου στο Αργοστόλι, αφού και αυτό χτυπήθηκε από τον περσινό σεισμό στην περιοχή, αλλά και τη μέχρι τώρα αδιαφορία των αρμοδίων να προσφέρουν λύση, αναφέρονται με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Κεφαλονιάς.

Οπως τονίζουν, το χτύπημα του Εγκέλαδου, πέρα από τις όποιες σημαντικές ζημιές προκάλεσε και στους αθλητικούς χώρους της περιοχής (με το γήπεδο στο Αργοστόλι να είναι στη χειρότερη κατάσταση), έβγαλε στην επιφάνεια και σημαντικά προβλήματα που αφορούσαν τον τοπικό αθλητισμό.

«Ανέκαθεν όλοι εμείς οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θυσιάζαμε μεροκάματα, οικογενειακές στιγμές, οι νεότεροι ώρες διαβάσματος, για ένα μεράκι, για την παρέα, την ομάδα, τη φανέλα, που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια όμως, πέραν αυτών των θυσιών που κάναμε, αντιμετωπίζαμε κι ένα ακόμα πολύ σημαντικότερο πρόβλημα: Το θέμα της κατάστασης των αγωνιστικών χώρων. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε πάντα, όμως οι πρόσφατοι σεισμοί το ανέδειξαν σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό. Ο αγωνιστικός χώρος του Εθνικού Σταδίου Αργοστολίου ήταν απαράδεκτος ούτως ή άλλως, με σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των ποδοσφαιριστών. (...)» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. Παράλληλα οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του νησιού παρουσιάζουν και την κατάσταση στα άλλα γήπεδα του νησιού, η οποία δεν είναι καλύτερη από αυτήν του Αργοστολίου.

Οπως τονίζουν οι Κεφαλονίτες ποδοσφαιριστές, δε θα δεχτούν ημίμετρα στη λύση των προβλημάτων και καλούν τους αρμοδίους σύντομα να παρουσιάσουν μια απάντηση για το αν και πότε το γήπεδο του Αργοστολίου θα ανακατασκευαστεί, με όλες τις νόμιμες ενέργειες .«Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Εμείς απαιτούμε το βασικό: Τη δημιουργία από πλευράς των Αρχών ασφαλών χώρων άθλησης για τα παιδιά, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Σε περίπτωση που, αρχικά, δε φτιαχτεί εξολοκλήρου ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου Αργοστολίου, είμαστε διατεθειμένοι για την επερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν να κρεμάσουμε τα παπούτσια μας και να μην κατέβει κανένας ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας από πλευράς μας να σεβαστούμε την υγεία μας», επισημαίνεται στην επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ