Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες από Ενώσεις Γονέων

Με σύνθημα «Για τη γνώση και τη ζωή που μας αξίζει» η Ενωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο διήμερο φεστιβάλ.

Η Ενωση Γονέων βάζει στο επίκεντρο των εκδηλώσεων το νέο σχολείο, το φασισμό και ό,τι τον γεννά και το ζήτημα των ναρκωτικών.

Σήμερα, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση με θέμα το φασισμό και ομιλητή τον ιστορικό Αναστάση Γκίκα. Θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα και τους Χριστόφορο Κροκίδη, Innocents, 100wat.

Αύριο, Κυριακή, θα γίνει συζήτηση με θέμα τα ναρκωτικά και ομιλητές τους Παναγιώτη Κατηφέ, κοινωνιολόγο και γραμματέα του ΕΣΥΝ, και εκπροσώπους του Συλλόγου Οικογένειας της Θεραπευτικής Κοινότητας «Νόστος».

Το φεστιβάλ θα γίνει στο χώρο των 5ου - 22ου Δημοτικών Σχολείων τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της αγωνιστικής διεκδίκησης των γονιών προκειμένου να μην προχωρήσει η συγχώνευσή τους. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν και τις δύο μέρες στις 6.30 μ.μ.

  • Μία αξιόλογη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Ενωση Γονέων Νίκαιας - Ρέντη, που την Κυριακή 5 Οκτώβρη διοργανώνει Ιστορικό Περίπατο στις γειτονιές της Νίκαιας.

Η Ενωση καλεί γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια γνωριμίας με την ιστορία του λαού και του τόπου, στον περίπατο που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από την πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) και θα καταλήξει στη Μάντρα του Μπλόκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ