Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις μαθητών στη Θεσσαλία

Με αγωνιστικές δράσεις αντιδρούν οι μαθητές σχολείων στη Θεσσαλία στα μεγάλα προβλήματα που εμφανίστηκαν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων καθώς και τα μεγάλα προβλήματα στις κτιριακές και τις άλλες υποδομές των σχολείων, σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης - όπως, π.χ., η «τράπεζα θεμάτων» - έχουν ξεσηκώσει το μαθητικό κόσμο της περιοχής που ψάχνει τρόπους για να οργανώσει την πάλη του ενάντια σ' αυτή την πολιτική.

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μαθητών από διάφορα σχολεία, όπου έγινε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, με διάφορες μορφές, ανάμεσα στις οποίες προτάθηκε να είναι και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάλογη κινητικότητα έχουμε και στη Μαγνησία, όπου ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ και το κτιριακό.

Στη Λάρισα, προχτές έγιναν και καταλήψεις σχολείων στην πόλη της Λάρισας (στο 7ο ΕΠΑΛ , στο 3ο, στο 7ο και το 11ο Λύκειο και στο 11ο Γυμνάσιο) καθώς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας στην Ελασσόνα, όπου οι μαθητές προσανατολίζονται να προχωρήσουν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ελασσόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ