Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Δεν ξεκίνησαν μαθήματα εξαιτίας των ελλείψεων

Εκατοντάδες σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στη Λάρισα δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα στις 22 Σεπτέμβρη, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε καθηγητές, που στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι και οι οποίοι τώρα καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις για να προσληφθούν!

Και, βέβαια, δεν είναι μονάχα οι μεγάλες ελλείψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που καθυστερούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπάρχει υποχρηματοδότηση που έχει ως αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η δωρεάν στέγαση πολλών σπουδαστών που είναι από μακρινές περιοχές, ούτε η δωρεάν σίτιση για όλους, ενώ δημιουργεί και ελλείψεις στην εκπαιδευτική διαδικασία (εργαλεία, βιβλία, μετακίνηση).

Η εικόνα συμπληρώνεται από τις άσχημες συνθήκες στην πρακτική, τα άθλια μεροκάματα, την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά κ.ά.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που εκδηλώνεται και σε βάρος της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και καλεί τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, να μην αποδεχτούν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, να συσπειρωθούν στα σωματεία του κλάδου που ανήκει ο καθένας, να ενεργοποιήσουν τα σπουδαστικά τους όργανα, και να μπουν στον αγώνα μαζί με το ΕΚΛ και τα ταξικά σωματεία, για δωρεάν δημόσιες σπουδές, πλήρη και σταθερή εργασία και ζωή με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ