Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη αστυνομικού για «προστασία»

Χρηματικά ποσά μέχρι και 10.000 ευρώ με καταληκτική συμφωνία τα 5.000 ευρώ το μήνα, ζητούσε αστυνόμος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», πριν ακόμα λειτουργήσει σε περιοχή των νοτίων προαστίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, ο 34χρονος αστυνόμος Β΄, μέσω ενός επίσης 34χρονου φίλου του, ήρθε σε επαφή με τον παθόντα, από τον οποίο ζήτησε αρχικά 2.500 ευρώ το μήνα για «προστασία» στο «στούντιο μασάζ» που επρόκειτο να ανοίξει.

Στην πορεία, όμως, τα ποσά άλλαξαν, και με διάφορες προφάσεις και απειλές, κλιμακώθηκαν από 3.700 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα. Μετά από διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά στα 5.000 ευρώ κάθε μήνα, αλλά εν τω μεταξύ το θύμα του εκβιασμού κατέφυγε στην ΕΛ.ΑΣ. και στήθηκε «παγίδα» στον αστυνόμο. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο συνεργός του κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ