Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αφίσας και φωτογραφίας της ΚΝΕ

Καταληκτική ημερομηνία ήταν η χτεσινή για το διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας που είχε προκηρύξει η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή», με αφορμή τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.

Πάνω από 30 δημιουργοί συμμετείχαν στο διαγωνισμό με έργα τους, κάποια από τα οποία (που είχαν αποσταλεί μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη) προβλήθηκαν στο τριήμερο του Φεστιβάλ σε υπολογιστή που βρισκόταν στο περίπτερο του «Οδηγητή». Οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από σκηνές του ίδιου του Φεστιβάλ, από τη μεγάλη του συγκέντρωση το Σάββατο, από αγαπημένους τους καλλιτέχνες, από ιδιαίτερες γωνιές του, από τον όμορφο χώρο του πάρκου «Τρίτση», αλλά και από παλιότερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις. Αλλοι πάλι εμπνεύστηκαν από το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!» και συμμετέχουν στο διαγωνισμό με εικόνες πιο αφαιρετικές και ποιητικές, με πρόσωπα και φιγούρες μικρών παιδιών κ.ά.

Με τη λήξη, χτες, της προθεσμίας για την αποστολή των έργων, το λόγο έχει τώρα η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού. Θυμίζουμε ότι η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Μπάμπη Δαραδήμο, γλύπτη - εκπαιδευτικό, Αντρέα Ζαχαράτο, διευθυντή φωτογραφίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Εύα Μελά, ζωγράφο - χαράκτρια, Στράτο Σαραντίδη, διακοσμητή - μακετίστα.

Οι κριτές θα συγκεντρώσουν όλα τα έργα και θα ανακοινώσουν αυτούς που θα βραβευθούν. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες δημιουργοί θα λάβουν σχετικό αναμνηστικό συμμετοχής. Κάποιες από τις φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα δημοσιευτούν στον «Οδηγητή» στο φύλλο του Οκτώβρη, ενώ από τις αφίσες θα επιλεγούν οι τρεις καλύτερες και οι δημιουργοί τους θα πάρουν ως έπαθλο την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για τον μεγάλο Λατινοαμερικάνο ζωγράφο Σικέιρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ