Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Κινητοποιούνται μαθητές και γονείς

Στο πλευρό των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Καλλιθέας Ελασσόνας, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, για ειδικά προβλήματα των σχολείων τους και, γενικότερα, για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης, τάχτηκε η Γενική Συνέλευση του τοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ειδικότερα, για τα σχολεία της Καλλιθέας διεκδικούν: Αμεση επισκευή της στέγης του γυμναστηρίου, βελτίωση των θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων για αυτονομία θέρμανσης όλων των αιθουσών και επανασχεδιασμό των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών για ασφαλή και έγκαιρη άφιξη και αποχώρηση των παιδιών από τα σχολεία, με παράλληλη δημιουργία χώρου αναμονής στο προαύλιο.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων που καθόρισε το ΔΣ του Συλλόγου, το οποίο θα αποτελέσει τον άξονα των πρωτοβουλιών που θα ληφθούν, περιλαμβάνει:

-- Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς καθηγητές και βιβλία - διορισμοί μόνιμων καθηγητών για την κάλυψη των αναγκών.

-- Οχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια, τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις - να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων».

-- Να μην πληρώνουν οι γονείς ούτε 1 ευρώ για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης - έκτακτο κονδύλι για τους δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος.

-- Κανένα παιδί χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - να συνδεθεί η λειτουργία του ιατρείου Καλλιθέας με την παρακολούθηση της καθημερινής υγείας των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ