Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρίες για τα κενά εκπαιδευτικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15 - 17 Αθήνα) καλεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι, εκπαιδευτικούς και γονείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής «Σωκράτης».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εκπαίδευση. Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, στην περιοχή υπάρχουν ακόμα κενά σε δασκάλους, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ειδικό βοηθητικό προσωπικό στο ειδικό σχολείο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο επισημαίνουν τη στάση της Διοίκησης της εκπαίδευσης που δε δίνει τα πραγματικά κενά στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι ρομά, λείπουν 2 δάσκαλοι, αλλά η Διοίκηση δεν δίνει κανένα. Στο 28ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών που λειτουργεί σε καταυλισμό σεισμοπαθών με συντριπτική πλειοψηφία μαθητών αλλοδαπούς και ρομά, ενώ υπάρχει 1 κενό εκπαιδευτικού, η διοίκηση της εκπαίδευσης δεν δίνει κανένα.

Στη σημερινή κινητοποίηση καλεί και η Ενωση Γονέων Δήμου Διονύσου, απαιτώντας την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Σε άλλες περιοχές

Αντίστοιχα, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Λήμνου, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού «Αργύριος Μοσχίδης». Πέρα από τις ανάγκες για παραπάνω δασκάλους σε συγκεκριμένα σχολεία του νησιού και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία, ο Σύλλογος αναφέρει και ότι «το Τμήμα Ενταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου δεν έχει στελεχωθεί με δάσκαλο Ειδικής Αγωγής. Επίσης, δεν προβλέπεται δάσκαλος Ειδικής Αγωγής για τα Δημοτικά Σχολεία της Ατσικής και του Θάνους που έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΔΥ μαθησιακές δυσκολίες. Οι δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και το ΚΕΔΔΥ Λήμνου ακόμη δεν έχουν διοριστεί».

Τη διαμαρτυρία του Συλλόγου «Αργύριος Μοσχίδης» την κατέθεσαν στη Βουλή ως αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης.

Με αίτημα αιχμής την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης, κινητοποιούνται σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η Ενωση Γονέων, που δίνουν ραντεβού στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ