Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτοι για μήνες στη «Γενική Ανακύκλωση»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν χτες εργαζόμενοι στη «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία οφείλει από 6 έως 8 μισθούς σε κάθε εργαζόμενο. Παράγοντες του υπουργείου αρνήθηκαν να συναντήσουν αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που βρέθηκε στο πλευρό τους, δηλώνοντας «αναρμόδιοι» και παραπέμποντας στη Γενική Γραμματέα, Α. Στρατινάκη, που απουσίαζε.

Οι περίπου 90 εργαζόμενοι είναι μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από το Μπαγκλαντές. Εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία για 5, 6, ακόμα και 7 χρόνια. Οπως καταγγέλλουν, η καθυστέρηση στην πληρωμή τους για 2 - 3 μήνες ήταν και πάγια τακτική της εργοδοσίας. Αλλωστε και στο παρελθόν έχουν προχωρήσει σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, τόσο για την απληρωσιά όσο και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την ανυπαρξία μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Σήμερα οι μήνες της απληρωσιάς έχουν πολλαπλασιαστεί και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χρωστούν ενοίκια, δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα της οικογένειας και των παιδιών τους, απειλούνται με διακοπή της παροχής ρεύματος και νερού. Ακόμα και το κόστος του εισιτηρίου είναι γι' αυτούς απαγορευτικό, με αποτέλεσμα ν' αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μετακινούνται με τα πόδια. Ετσι έφτασαν πολλοί και στη χτεσινή κινητοποίηση, ακόμα και περπατώντας περισσότερο από μία ώρα, βρήκαν όμως την πόρτα του υπουργείου κλειστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ