Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Ως εδώ με τις απειλές για τα χρέη!

Μέρα πανελλαδικής δράσης χτες από την ΠΑΣΕΒΕ, σε ΚΕΑΟ και Εφορίες

Από την πορεία στην Αθήνα
Από την πορεία στην Αθήνα
Συγκεντρώσεις σε παραρτήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και σε Εφορίες όλης της χώρας, οργάνωσαν χτες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, για τα χρέη που τους πνίγουν και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Την πανελλαδική δράση αποφάσισε η ΠΑΣΕΒΕ και συμμετείχαν με αποφάσεις τους Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια. Το «παρών» έδωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων, εκφράζοντας στήριξη στον αγώνα των μικρών ΕΒΕ. Ακολούθησε πορεία αρχικά στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί, η τριμελής αντιπροσωπεία δεν έγινε δεκτή, γεγονός που κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι. Οι αυτοαπασχολούμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 1 Νοέμβρη.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην Ομόνοια απηύθυνε ο Γιώργος Ζαχάρος, μέλος της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ένας από τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έλαβαν το «ατομικό ειδοποιητήριο» από το ΚΕΑΟ. Επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «ατομικές λύσεις» δεν υπάρχουν και κάλεσε κάθε αυτοαπασχολούμενο που υποφέρει «να συμβάλει ώστε να φτιάξουμε μια μεγάλη στρατιά, αντίστασης και πάλης» ενάντια στις απειλές των κατασχέσεων αλλά και στις αυταπάτες που καλλιεργούνται γύρω από την «ανάπτυξη».

Τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ παραδίδονται στη φωτιά χτες στη Θεσσαλονίκη
Τα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ παραδίδονται στη φωτιά χτες στη Θεσσαλονίκη
«Να γίνουμε ενεργά μέλη στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτροπής στη γειτονιά μας. Μαζί με τους γείτονές μας να προετοιμαστούμε, έτσι ώστε να μην αφήσουμε να γίνει καμία κατάσχεση σε σπίτι ή μαγαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, περιέγραψε στην ομιλία του την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικροί ΕΒΕ: «Οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό μειώθηκαν κατά 37% σε 5 χρόνια. Αυτά δεν είναι απλά νούμερα... Μεταφράζονται σε άνεργους και καταχρεωμένους συναδέλφους. Από την άλλη, όσοι ακόμα κρατούν, μετράνε 74% πτώση στον τζίρο τους, από την έναρξη της κρίσης. Αποτέλεσμα είναι να μην πληρώνουν για ασφάλιση ένας στους δύο συναδέλφους, να καθυστερούν την πληρωμή στις ΔΕΚΟ ένας στους τρεις, και ένας στους τέσσερις να έχουν "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες».

Σε άλλες πόλεις

Ανάλογη κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έγινε και στη Θεσσαλονίκη, από το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, το Σωματείο Κατασκευαστών Δερματίνων - Γουναρικών, το Σωματείο Επιπλοποιών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου, την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, την Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ και την Επιτροπή Αγώνα Υδραυλικών. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Οικοδόμων, της διοίκησης του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «ΕΡΜΗΣ» και της διοίκησης του Συλλόγου Μεταφραστών.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι αυτοαπασχολούμενοι έκαψαν συμβολικά τα κατασχετήρια του ΚΕΑΟ που τους έχουν σταλεί. Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία του ΟΑΕΕ και κατέληξαν στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση των συνταξιούχων όλων των Ταμείων.

Κινητοποιήσεις των ΕΒΕ έγιναν και σε άλλες πόλεις. Ενδεικτικά, στα Τρίκαλα, η αγωνιστική παρέμβαση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ στα δικαστήρια είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει ο πλειστηριασμός κτιρίου στη Φαρκαδόνα, στο οποίο λειτουργούν πρατήριο καυσίμων και αναψυκτήριο. Τον πλειστηριασμό κήρυξε η τράπεζα ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, για χρέη του ιδιοκτήτη των μαγαζιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ