Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συναυλία ενάντια στο κλείσιμο του ΨΝΑ

Κινητοποίηση και από τη Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου. Τις πρωτοβουλίες στηρίζει το ΠΑΜΕ

Συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων και στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ οργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί) τη Δευτέρα 6/10 στις 6 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. Καλούν τους συγγενείς των χρηστών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, άνεργους, συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι εξής καλλιτέχνες: Αλκαίου Λένα, Ανδρεάτος Γεράσιμος, Ανεστόπουλος Θάνος («Διάφανα Κρίνα»), Δήμας Βασίλης, Θαλασσινός Παντελής, Λέκκας Βασίλης, Παρίσης Κώστας («Υπόγεια Ρεύματα»), Σαρρής Γιώργος, Στίγκα Θεοδοσία, Χαλκιάς Λάκης, Χατζηευσταθίου Σταμάτης, ενορχήστρωση από τον Μανώλης Ανδρουλιδάκη. Συγκροτήματα: «ΑΜΥΜΩΝΗ» - τα κορίτσια της Αμυμώνης με την Μουσικοθεραπεύτρια, Ευαγγέλλου Πελίνα - Ρεμπετοκαφενές (Αιγάλεω), Υπεραστικοί, Μουσικό συγκρότημα 18 ΑΝΩ, Μουσικό συγκρότημα Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων - Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, απαγγελία ποιημάτων από τους ηθοποιούς Καραγιώργη Νίκο και Παπαδημητρίου Μάνια, ο Γραικούσης Αρης στο πιάνο.

Την Πέμπτη 9/10 η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς της περιοχής και με τη συμμετοχή των συλλόγων Εργαζομένων των νοσοκομείων ΨΝΑ και «Αττικόν» διοργανώνουν κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία στις 7 μ.μ. στο Παλατάκι.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να συμμετάσχουν στις παραπάνω αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που θα οδηγήσει στην παραπέρα συρρίκνωση, υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση των κρατικών δομών Ψυχικής Υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τους ασθενείς όσο και τις οικογένειές τους.

Το κλείσιμο των ψυχιατρείων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται δεν αφορούν μόνο τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και τις οικογένειές τους. Αφορούν τον εργαζόμενο, το νέο, τη γυναίκα, τον άνεργο της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που βλέπουν την ψυχική τους υγεία να φθείρεται καθημερινά από την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά τους για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ