Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Νέα τραγωδία με ναυάγιο στη Μεσόγειο

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Ακόμη ένα τραγικό ναυάγιο, άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, από τις οποίες προσπαθούν να γλιτώσουν χιλιάδες άνθρωποι, σημειώθηκε το τελευταίο 48ωρο έξω από τις λιβυκές ακτές, όταν ανατράπηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 250 πρόσφυγες από τη Συρία και από την υποσαχάρια Αφρική.

Διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 30 άτομα πνίγηκαν παλεύοντας με τα κύματα, η τύχη άλλων 100 αγνοείται ενώ οι διασωθέντες δεν ξεπερνούν τους 70.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει το Σαββατοκύριακο από περιοχή της πόλης Ζουάρα, που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο με προορισμό μία ευρωπαϊκή χώρα πάνω από 3.070 άνθρωποι, σημαντικά υψηλότερος αριθμός από τους συνολικά 2.360 που έχασαν τη ζωή τους το 2013.

Στο μεταξύ, χτες, ισλαμιστές ένοπλοι δολοφόνησαν τον πολιτικό Οσάμα αλ Μανσούρι, ο οποίος θεωρούνταν από τους πιο θερμούς πολέμιους των ακραίων ισλαμιστών, που επιδιώκουν την παραμονή τους στην εξουσία, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Ιούνη. Ο Μανσούρι δολοφονήθηκε από αγνώστους στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ