Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Καλά κρατεί η αντιπαράθεση ηγεσίας και Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση που μαίνεται στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ προστέθηκε με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Ν. Τσούκαλη, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι τον Ν. Τσούκαλη είχε προτείνει ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο Συνέδριο για πρόεδρο του κόμματος, καλώντας συγχρόνως τον Φ. Κουβέλη να μη διεκδικήσει την προεδρία.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναπροσδιορίσει το κόμμα του τη στάση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν αλλάξουν οι κυβερνητικές πολιτικές. «Αν φύγει η τρόικα, συν επιπλέον μια διευθέτηση του χρέους, συν μια ευτυχής κατάληξη στα θέματα των τραπεζών, είναι κάποιες αλλαγές, κάτι διαφορετικό που θα εξεταστεί», δήλωσε ο Ν. Τσούκαλης (ρ/σ «Βήμα»), σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι σύμφωνα με την απόφαση του Συνεδρίου, «διαβλέπουμε, όμως, και εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη πολιτική όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά την κρίσιμη περίοδο θα είναι χειρότερη όσον αφορά στην κοινωνία και την προοπτική της χώρας. Δεν θα διαιωνίσουμε αυτή την κατάσταση».

Παρά τη διευκρίνιση, η Αγίου Κωνσταντίνου δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της για τις δηλώσεις Τσούκαλη, παρότι αυτές δεν απέχουν και πολύ από αντίστοιχες ακόμα και του Φ. Κουβέλη, που συναρτούσε τη στάση της ΔΗΜΑΡ κατά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής με τις ασκούμενες πολιτικές στη δοσμένη χρονική στιγμή. Εντούτοις, φαίνεται ότι στην παρούσα φάση, κι έπειτα από ένα Συνέδριο που επισημοποίησε τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί να μη μένουν ασάφειες ως προς τη στάση που θα κρατήσει τελικά.

Πάντως, το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις της ηγεσίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένουν τεταμένες. Οι βουλευτές του κόμματος επιμένουν να προσάπτουν και προσωπικά στον Φ. Κουβέλη κατηγορίες για απαξίωσή της, ενώ οργιάζουν φήμες και σενάρια για αποχώρηση αρκετών εξ αυτών το αμέσως προσεχές διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ