Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στη μείωση των αποδοχών αποφοίτων των ΤΕΙ

Τη μισθολογική υποβάθμιση αποφοίτων των ΤΕΙ, την ώρα που τα ΤΕΙ υποτίθεται ότι «ανωτατοποιούνται», αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και ο Αντώνης Σκυλλάκος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών Β. Παπανδρέου, Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, Παιδείας Π. Ευθυμίου, Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης και Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος.

Οι ανακολουθίες και η αποσπασματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής επισημαίνεται στην Ερώτηση, που δημιουργούν διαρκώς τα πιο διαφορετικά προβλήματα στους εργαζόμενους, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά στην περίπτωση ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων.

«Πιο συγκεκριμένα: Πριν από 6 χρόνια, με βάση το ΠΔ 227/1995 "Καθορισμός διάρκειας φοίτησης τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), καθώς και περιεχομένου σπουδών του Τμήματος Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικού Τοπίου της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας" (ΦΕΚ 130/Α/1995), που όριζε τη διάρκεια σπουδών των ΤΕΙ σε 8 εξάμηνα και το Ν. 2470/1997 "Αναμόρφωση μισθολογίου προσωπικού της δημόσιας διοίκησης και άλλες συναφείς διατάξεις" (ΦΕΚ 40/Α/97), δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι των Κρατικών Παιδικών Σταθμών (ΚΠΣ) Αγρας, Αγίου Αθανασίου, Αρνισσας και Μεσημερίου Πέλλας του Α' ΚΠΣ Εδεσσας και των Διευθύνσεων Υγείας και Πρόνοιας και Γεωργίας της Νομαρχίας Πέλλας και θεωρήθηκε - για όσους από αυτούς ήταν απόφοιτοι ΤΕΙ - σαν εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο το 20ο αντί του 21ου. Ετσι από την 1/1/1997 μέχρι σήμερα εισέπραξε ο καθένας περίπου 500.000 δραχμές», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναφέρεται στην Ερώτηση, επικαλούμενο την παράγραφο 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία «η επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το κράτος και με σχολές ανώτερης βαθμίδας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από τρία χρόνια», υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις του ΠΔ 227/95 αντίκειται στο Σύνταγμα και έτσι με έγγραφα 1909/89/17-2-2001 και 8244/33/23-4-2001 ζητά από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) Εδεσσας να πάρει πίσω αυτά τα χρήματα...

«Ετσι οι εργαζόμενοι, δίχως να φταίνε σε τίποτα, υποχρεώνονται να επιστρέψουν άμεσα και μάλιστα εφάπαξ τα ποσά αυτά. Βέβαια το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Πέλλα, αλλά αφορά ολόκληρη τη χώρα και αποτελεί χαρακτηριστικό και επίκαιρο παράδειγμα της κυβερνητικής πολιτικής, την ώρα που υποτίθεται ότι "ανωτατοποιεί" τα ΤΕΙ...», τονίζουν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μη μειωθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αυτής της κατηγορίας και πολύ περισσότερο να μην υποχρεωθούν να επιστρέψουν και μάλιστα εφάπαξ τα υποτιθέμενα πρόσθετα ποσά που εισέπραξαν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ