Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακάλεσαν κινητοποίηση στη σταθερή τροχιά

Τη σημερινή στάση εργασίας ματαίωσαν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα σωματεία της ΣΤΑΣΥ, σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κινητοποίησης ήταν η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ. Οι πλειοψηφίες δικαιολογούν την απόφαση, ισχυριζόμενες ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ υπαναχώρησε και θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και η ματαίωση ήρθε ύστερα από την ενέργεια της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί η στάση παράνομη και καταχρηστική. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των σωματείων η άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ δεν έχει γίνει, παρά τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως ενώ έχει βγει το ΦΕΚ, βάσει του οποίου ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην άρση, τα τελευταία δεν έχουν πάρει τέτοια απόφαση!

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμάται ότι η κήρυξη της στάσης έγινε για το «θεαθήναι». Ακόμα, η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται αφορούν σε επιμέρους μη μισθολογικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ