Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Αναβλήθηκε η επίσκεψη Ράμα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

«Πολύ θλιβερά» χαρακτήρισαν οι πρωθυπουργοί Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και Αλβανίας, Εντι Ράμα, τα επεισόδια, που προκάλεσε η πρόσφατη προβοκάτσια με το «χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας» σε γήπεδο του Βελιγραδίου, μολονότι εξακολουθούν να διαφωνούν στο πώς ακριβώς προκλήθηκε ένα συμβάν, που θεωρήθηκε από πολλούς σκηνοθετημένο από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή, ώστε να ανέβουν οι εθνικιστικές εντάσεις στα Βαλκάνια.

«Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να χάσουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να εργαστούμε για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας», υποστήριξαν σε κοινή ανακοίνωσή τους αμφότεροι, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γυρίσουν «νέα σελίδα» στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, αποφασίστηκε η αναβολή και όχι η ματαίωση της επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι που είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει αύριο (Τετάρτη). Τελικά, ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοέμβρη.

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς είχε δηλώσει σε συντάκτη της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου ότι η κυβέρνησή του «δεν επιτρέπει σε κανέναν να ταπεινώνει το κράτος και το λαό» της χώρας, δηλώνοντας παράλληλα «ικανοποιημένος» με τα αποτελέσματα της τελευταίας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Αλβανό ομόλογό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ