Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Ερευνούν «ξένη υποβρύχια δραστηριότητα»

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Επιχείρηση για τον εντοπισμό «ξένης υποβρύχιας δραστηριότητας» στη Βαλτική Θάλασσα ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν οι σουηδικές Ενοπλες Δυνάμεις, το Σάββατο. Ο Σουηδός αντιναύαρχος Αντερς Γκρένσταντ δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για καταδίωξη υποβρυχίου. Συγκεντρώνουμε αποδείξεις που μας επιτρέπουν να αποδείξουμε την ύπαρξη ξένης υποβρύχιας δραστηριότητας», συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται πως μία ζώνη ανατολικά της σουηδικής πρωτεύουσας ενδιαφέρει μία ξένη δύναμη». Ο ίδιος διέψευσε δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου ότι το σκάφος είναι ρωσικό. Το Σεπτέμβρη, δύο μαχητικά - βομβαρδιστικά SU-24 φερόταν να εισήλθαν στο σουηδικό εναέριο χώρο και ο υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ έκανε λόγο για την «πιο σοβαρή εναέρια επιδρομή από τους Ρώσους» την τελευταία δεκαετία.

Το ρωσικό πρακτορείο «Ιντερφάξ» επικαλέστηκε πηγή από το υπουργείο Αμυνας, η οποία υποστήριξε ότι «είναι ένα ολλανδικό υποβρύχιο "Bruinvis" που εκτελούσε την περασμένη εβδομάδα» γυμνάσια, «συπεριλαμβανομένων αναδύσεων έκτακτης ανάγκης, πολύ κοντά στη Στοκχόλμη». «Δεν υπάρχει καμιά ανώμαλη κατάσταση και πολύ περισσότερο ατυχήματα στα οποία να εμπλέκονται ρωσικά πολεμικά πλοία».

Η εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Αμυνας, Μάρνες Φίσερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Συμμετείχαμε σε μια άσκηση με τη Σουηδία και πολλά πολεμικά σκάφη, αλλά τελείωσε την Τρίτη, την περασμένη εβδομάδα», λέγοντας ακόμα ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο πήγε στη συνέχεια στο Ταλίν, όπου βρισκόταν και το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ