Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στήριξη στα σχέδια της ΕΕ για ανθρωποκυνηγητό και «ενεργειακή ασφάλεια»

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στους σχεδιασμούς της ΕΕ για ένταση του ανθρωποκυνηγητού εναντίον προσφύγων και μεταναστών και για αναζήτηση νέου ενεργειακού μείγματος που να διασφαλίζει απρόσκοπτο και φτηνό ενεργειακό ανεφοδιασμό στα ευρωενωσιακά μονοπώλια, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέα πεδία δραστηριοποίησης σε επιχειρήσεις του κλάδου, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, συμμετέχοντας προχτές στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο. Δεν παρέλειψε, δε, να παραπέμψει στις προσπάθειες της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση αυτού του νέου «ενεργειακού μείγματος».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, ο υφυπουργός Εξωτερικών «εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της ιταλικής προεδρίας (σ.σ. στο Συμβούλιο της ΕΕ) για υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων που αφορούν σημαντικά ζητήματα, όπως η μετανάστευση και τα ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται στα κράτη-μέλη της ΕΕ από την παρουσία αλλοδαπών μαχητών σε χώρες της Μέσης Ανατολής».

Παράλληλα, «υπογράμμισε τη σημασία που έχει η έγκαιρη υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής θέσης στο μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής (...) προσθέτοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το δεσμευτικό στόχο για συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ποσοστό 27% στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, καθώς επίσης και το στόχο της αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά 30% μέχρι το 2030».

Παραπέρα, ο Δ. Κούρκουλας «υπογράμμισε τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη συμβολή της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο μέσω του νέου αγωγού TAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη, αλλά και μέσω της αξιοποίησης των εγχώριων πηγών ενέργειας, η οποία προχωρά με γοργό ρυθμό. Τέλος, υπενθύμισε την ελληνική πρόταση για ένα μηχανισμό συντονισμού της προσφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) σε περίπτωση κρίσης», με την ανησυχία να αφορά πιθανή διακοπή παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία λόγω μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης της κόντρας με τον ευρωατλαντικό άξονα για το Ουκρανικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ