Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφάσεις για άρσεις ασυλίας

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής το αίτημα του εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, το οποίο υποβλήθηκε μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε η διοίκηση της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης. Η κατηγορία απαγγέλθηκε με αφορμή μία τηλεοπτική συνέντευξη της βουλευτή του ΚΚΕ. Από τους 203 παρόντες βουλευτές, κατά της άρσης ψήφισαν 197 βουλευτές, 3 ψήφισαν υπέρ, 2 «παρών» και 1 λευκό.

Από την Ολομέλεια απορρίφτηκε κατά πλειοψηφία αντίστοιχο αίτημα της Εισαγγελίας για τους βουλευτές Ευ. Μπούκουρα (κατηγορήθηκε για παράνομο άνοιγμα διοδίων), Β. Καπερνάρο (η κατηγορία σε βάρος του έχει παραγραφεί) και Αδ. Γεωργιάδη (κατηγορείται ότι απέκρυψε από την εφορία στοιχεία σχετικά με την αντικειμενική αξία ακινήτου που αγόρασε). Κατά της άρσης ασυλίας για τους τρεις βουλευτές ψήφισε το ΚΚΕ.

Η Ολομέλεια, τέλος, με 198 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών», έκανε δεκτό το αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Α. Ματθαιόπουλου, ο οποίος κατηγορείται από την Εισαγγελία για ξυλοδαρμό μετανάστη. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ