Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσίαση cd της Εύας Φάμπα

Τη Δευτέρα, 27 Οκτώβρη, στις 9 το βράδυ θα γίνει στον ΙΑΝΟ η παρουσίαση του cd «Greek guitar music», που εξέδωσε η εταιρεία NAXOS τον Ιούλη του 2014, με σολίστ τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα κιθαρίστρια Εύα Φάμπα.

Αξίζει να υποσημειώσουμε πως η εταιρεία NAXOS είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμια και κύρους δισκογραφικές εταιρείες και το cd αυτό εντάσσεται στη σειρά με διαλεγμένες εθνικές μουσικές για κιθάρα, από χώρες όπου η κιθάρα είναι πολύ δημοφιλής, με παράδοση και παρουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή όπως στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στην Ισπανία.

Στο cd αυτό η Εύα Φάμπα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Φάμπας, ο Κυριάκος Τζωρτζινάκης, αλλά και νεότερων ταλαντούχων κιθαριστών - συνθετών, όπως ο Κώστας Χατζόπουλος, ο Γιώργος Μαυροειδής, ο Μηνάς Μπόγρης, ο Νίκος Χαριζάνος και ο Νίκος Αθανασάκης, πολλά από τα οποία είναι σε α' παγκόσμια εκτέλεση.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος - κριτικός - ερευνητής, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος, Κριτικός, Ιστορικός Μουσικής, Αθανάσιος Βαβλίδας, Οικονομολόγος, Λογοτέχνης, Μουσικοκριτικός και Κωνσταντίνος Ρόγκας, Συγγραφέας, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ κιθάρας της Εύας Φάμπα. Eίσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ