Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Δε θέλουν την εκτροπή του Αχελώου

«Για μας έκλεισε ο Αχελώος», απάντησε λακωνικά ο υπεύθυνος της ΕΕ στα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής που με διάβημά τους στις Βρυξέλλες υπογράμμισαν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου

«Για μας έκλεισε ο Αχελώος». Αυτή την απάντηση πήραν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου από τον υπεύθυνο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Γ. Νυχά, στη συνάντηση που είχαν μαζί του χτες στις Βρυξέλλες. Ο Γ. Νυχάς χαρακτήρισε το έργο «φάκελο κλειστό» και πρόσθεσε ότι «είναι μάλλον απίθανο να προστεθεί η υλοποίηση του έργου» αναφερόμενος στις κυβερνητικές προθέσεις. Οσον αφορά στις πιθανότητες χρηματοδότησης του έργου από την ΕΕ, είπε ότι αυτές είναι μία στο εκατομμύριο!

Οι απαντήσεις που έλαβαν τα μέλη της ΠΑΣΕ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να ανοίξει το «φάκελο» για την υλοποίηση του έργου, καταδικάζοντας σε ερημοποίηση τη Θεσσαλία. Στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι επαφές της ΠΑΣΕ με εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΕ, συμμετείχε και ο Θ. Χρηστίδης, υπεύθυνος της Διεύθυνσης Γεωργίας. Υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη της ΠΑΣΕ στις Βρυξέλλες έγινε ύστερα από πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Στις συναντήσεις που είχαν, τα μέλη της ΠΑΣΕ ανέδειξαν με ακριβή στοιχεία και επιστημονική αρτιότητα το χαρακτήρα της πολλαπλούς σκοπιμότητας του έργου του Αχελώου σε περιβαλλοντική και αναπτυξιακή κατεύθυνση. Στο πλαίσιο των επαφών που είχαν συναντήθηκαν με την Ελληνίδα Επίτροπο Α. Διαμαντοπούλου, η οποία (για πολλά χρόνια συμμετείχε στην κυβέρνηση και σήμερα είναι στη θέση του Επιτρόπου):

  • Ούτε λίγο - ούτε πολύ έκανε την ανήξερη για το χαρακτήρα του έργου, το οποίο έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προεκλογικούς λόγους!
  • Στο αίτημα των μελών της ΠΑΣΕ να ενταχθεί το έργο στο Γ' ΚΠΣ στο πλαίσιο της αναθεώρησής του, είπε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ