Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Βήματα στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των ΑΕΙ

Αποστάσεις από τις ενέργειες του πρύτανη του ΕΚΠΑ φαίνεται να κρατάει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, καθώς με ανακοίνωσή της αποφεύγει να τοποθετηθεί ανοικτά στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και ζητά από την κυβέρνηση -με αφορμή τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων- τη διάθεση των απαραίτητων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζουμε ό,τι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικά αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, της ταύτισης με την πολιτική της ΕΕ. Σχολές του ΕΚΠΑ που μοιάζουν με χωματερές μετά τις απολύσεις των καθαριστριών από τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα. Αφύλαχτες σχολές μετά την κατάργηση των φυλάκων κατά την τελευταία διαθεσιμότητα κάνουν ξεκάθαρο ότι κάθε απόλυση και οι συνέπειές τους, αποτελούν εργαλείο για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την επιβολή ακόμη πιο αντιδραστικών μέτρων με στόχο τη συλλογική δράση φοιτητών και εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αστυνόμευσης αποτελεί το κλείδωμα των εργαζομένων στο κτίριο του ΕΚΠΑ, με απόφαση του πρύτανη, την περασμένη βδομάδα.

Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας, χτες, ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε μια σειρά ΜΜΕ, υπερασπίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παράδοση υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και αρμοδιοτήτων που ήταν ευθύνη του κράτους σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ