Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ακόμα στον αέρα η μεταφορά μαθητών

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη

Η μεταφορά από και προς το σχολείο εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για μαθητές της Αττικής, καθώς παρά τις υποσχέσεις από πλευράς κυβέρνησης και Περιφέρειας, το πρόβλημα παραμένει σε μεγάλο βαθμό άλυτο.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής συναντήθηκε προχτές με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρ. Καραμάνο, ωστόσο δεν έλαβε απαντήσεις για το πόσα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει, πόσα βρίσκονται σε εκκρεμότητα και πότε θα ξεκινήσουν κτλ. Οπως προέκυψε από τη συνάντηση, υπάρχουν δύο κατηγορίες δρομολογίων. Στη μία εντάσσονται τα 650 δρομολόγια που είχαν προκηρυχθεί στις αρχές του καλοκαιριού με βάση τους χιλιομετρικούς περιορισμούς που έθετε η ΚΥΑ 24001. Από αυτά, τα 45 παραμένουν αδιάθετα και άλλα 50 δεν ξεκίνησαν λόγω διαφόρων εκκρεμοτήτων και κανείς δεν είναι σε θέσει να δηλώσει πόσα και ποια από τα υπόλοιπα 550 περίπου μεταφέρουν μαθητές. Παράλληλα, υπάρχουν και μία σειρά δρομολόγια τα οποία προκηρύχθηκαν επιπλέον των παραπάνω, μετά από τις τροπολογίες του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τους γονείς, κάποια από αυτά έχουν ανατεθεί, ενώ κάποια δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Από πλευράς της Ομοσπονδίας Γονέων, ζητήθηκε να αποζημιωθούν οι γονείς που μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά τους και να συναφθεί σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΟΑΣΑ, ώστε να δοθεί Ειδικό Μαθητικό Δελτίο στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυρίως των ΕΠΑΛ) που αναγκάζονται να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο πρώτο η απάντηση από πλευράς Περιφέρειας ήταν ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων και στο δεύτερο ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και κλήθηκαν οι γονείς να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση. Σημειώνεται ότι πολλοί μαθητές των ΕΠΑΛ αναγκάζονται να αναζητούν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και να αλλάζουν δύο και τρεις συγκοινωνίες για να φτάσουν.

Η Ομοσπονδία Γονέων έθεσε και την ανάγκη σίτισης των μαθητών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, έλαβε την απάντηση ότι υπάρχει κονδύλι 1 εκατομμυρίου ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για σίτιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσω δομών αλληλεγγύης και της εκκλησίας. Οι γονείς απαίτησαν «άμεσα να δοθεί ένα δεκατιανό με ευθύνη της Περιφέρειας», αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές στους δήμους και την Περιφέρεια, αλλά και δημιουργώντας νέες υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ