Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν την επίθεση ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων

Την απαράδεκτη και προκλητική καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών (με 3ετή αναστολή) στη Σ. Καλαντίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, μετά από μήνυση της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», καταγγέλλουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA» και η Ενωση Λογιστών Αθήνας.

Δίπλα στην καταδικαστική απόφαση, το έδαφος για την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων προετοιμάζεται και με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Και μέχρι να τον αλλάξουν οι εργοδότες τον καταπατούν στην πράξη, όπως έκαναν με την απόλυση του γραμματέα του ΣΕΤΗΠ, Β. Βασιλάκη. Στις αποφάσεις που καταδικάζουν την απόλυση προστίθεται αυτή του Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ».

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΤΗΠ οργανώνει τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διενέργεια της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 427) και καλεί τα σωματεία και οργανώσεις εργαζομένων να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με τη μαζική τους παρουσία και ψηφίσματα συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ