Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης

Στις 11 π.μ., στο παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων

Σε πλατιά σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων των Δήμων της Αττικής καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης, Ελευσίνας, Ασπρόπυργου και Μάνδρας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 26 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων (λεωφόρος Δημοκρατίας, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων).

Στο κείμενο - πρόσκληση στη σύσκεψη, επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στους δήμους, θέλει να πετάξει στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. (...) Οι δήμαρχοι δηλώνουν "υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας", γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα και να διευρύνουν παραπέρα τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Στις σημερινές συνθήκες, υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση ενάντια στις απολύσεις (...)».

Σύσκεψη και στην Αχαΐα

Σε σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις καλεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αχαΐας «η Ενότητα». Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη, 4 Νοέμβρη, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26), στις 6.30 μ.μ.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωση - κάλεσμα φέρνει το παράδειγμα της συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων ΙΔΑΧ σε δήμους της Αττικής και του Συντονιστικού των Επιτροπών που απαντά «στην ανάγκη έντασης και διεύρυνσης του αγώνα ενάντια στον "επανέλεγχο" των συμβάσεων και την "αξιολόγηση", τα οποία αποτελούν εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης για νέες μαζικές απολύσεις, για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων». Υπογραμμίζει στη συνέχεια «την επιτακτική ανάγκη να οργανωθούν όλοι οι ΙΔΑΧ, σε επιτροπή αγώνα δίπλα στα σωματεία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο οργανωμένα τη σχεδιασμένη επίθεση από την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ