Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδηλωση για τα δικαιώματα των μηχανικών

Η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα που περιμένει έναν απόφοιτο του Πολυτεχνείου, τα επαγγελματικά του δικαιώματα που συρρικνώνονται με διάφορα μέσα και η ανάγκη οργάνωσης και ενίσχυσης του αγώνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων. Θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Τα επαγγελματικά δικαιώματα και οι όροι εργασίας ενός νέου μηχανικού».

Μεταφέρθηκε πείρα από διάφορους χώρους εργασίας, από το πώς το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης της κατάστασης σκοπό έχει την όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρομεσαίων κάτω από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων στον κλάδο των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών κ.α. αλλά και τους νέους μηχανικούς, αναλώσιμο ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό για τη κερδοφορία τους.

Συζητήθηκε το πώς θα μπορέσει να αυξηθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των σωματείων και των φοιτητών του Πολυτεχνείου, των Επιτροπών Αγώνα και των Φοιτητικών Συλλόγων προκειμένου να ενταθεί ο κοινός αγώνας, η συμμαχία και με βάση τα ζητήματα του κλάδου και τα κοινά προβλήματα.

Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της οργάνωσης του αγώνα μπροστά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη απέναντι σε όλα τα μέτωπα που απασχολούν τον φοιτητή σήμερα αλλά και αύριο με την είσοδό του στην παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ