Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεύτηκε ο σ. Τάκης Σπυράκης

Με την παρουσία πλήθους συντρόφων του στο ΚΚΕ, συναγωνιστών του στην Εθνική Αντίσταση, συγγενών και φίλων, αλλά και πολλών άλλων που τον εκτιμούσαν ως αγωνιστή του λαού, έγινε, στην ιστορική Τσαριτσάνη, η κηδεία του σ. Τάκη Σπυράκη, στελέχους του ΚΚΕ, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Τον επικήδειο εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Τσαριτσάνης του ΚΚΕ εκφώνησε ο Αν. Καραμήτσιος, που αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του ως κομμουνιστή και αντιστασιακού, καθώς και στο πλούσιο έργο του ως κοινοτάρχη Τσαριτάνης από το 1978 μέχρι το 1994. Οπως χαρακτηριστικά είπε «με τη βοήθεια του λαού της Τσαριτσάνης επιτέλεσε έργο λαμπρό και ανέδειξε την ιστορική μας κωμόπολη σε όλη την Ελλάδα». Και επεσήμανε: «Ο σύντροφος Τάκης διακρινόταν για τη γλυκύτητα του λόγου του, την αμεσότητα, την άριστη επικοινωνία με όλους και θα θυμόμαστε πάντα τις πολύ σωστές συμβουλές του. Ηταν ο τελευταίος της παλιάς φρουράς στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Τσαριτσάνης του ΚΚΕ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ηρωικού ΚΚΕ».

Στον τελευταίο χαιρετισμό προς τον συναγωνιστή του αντιστασιακό και το φίλο του Τάκη, ο Νίκος Βίτκος, πρόεδρος του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στάθηκε στον αγώνα του ενάντια στη διπλή κατοχή και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ