Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συγκέντρωση σήμερα από φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Αθήνας

Φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν χτες κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων να προχωρήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ΕΚΠΑ όπως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας ως συνέπεια της υποχρηματοδότησης.

Στον απόηχο της απαράδεκτης στάσης της πρυτανείας και το «δήθεν ενδιαφέρον της για την "εύρυθμη" λειτουργία του ιδρύματος το οποίο είναι υποκριτικό», φοιτητικοί σύλλογοι στις αποφάσεις τους υπογραμμίζουν «τις τεράστιες ευθύνες της πρυτανείας για τα μεγάλα προβλήματα που συναντούν οι φοιτητές, επειδή υλοποιεί την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Η συγκυβέρνηση έχει σαφή γραμμή να προχωρήσει αποφασιστικά τις αντιδραστικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που χτυπάνε το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές και την ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση» και έχουν ήδη προκηρύξει διήμερο αγωνιστικής δράσης το οποίο θα κορυφωθεί αύριο στις 10 το πρωί, με τους φοιτητικούς συλλόγους να απαιτούν συνάντηση με τον πρύτανη και τη Σύγκλητο του Ιδρύματος.

Εκτός από την υποχρηματοδότηση, οι φοιτητικοί σύλλογοι βάζουν στο στόχαστρο την περαιτέρω εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου - πλαίσιο μέσω και του νέου Οργανισμού, με την οποία θέλει να υποβαθμίσει πλήρως την επιστημονική μόρφωση σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων, μετατρέπει το ίδρυμα σε επιχείρηση, τη γνώση σε εμπόρευμα, την έρευνα σε «πατέντα» για τις επιχειρήσεις και τους φοιτητές σε πελάτες!

Αντίδραση για τη στάση της πρυτανείας

Tη βαθιά ανησυχία «για την τακτική της νέας πρυτανικής αρχής να θέλει να εφαρμόσει ένα δόγμα αυταρχισμού στη διοίκηση του ιδρύματος τελείως ξένο στις δημοκρατικές παραδόσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας» εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), την οποία κοινοποιεί προς την πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Την ίδια στιγμή, «η ίδια πρυτανική αρχή δε λέει λέξη για τα σοβαρότατα προβλήματα του πανεπιστημίου, την τραγική υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις προσωπικού, τη διαπλοκή μέρους του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου με ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα, για το νεποτισμό και τις έδρες που χαρίζονται σε "ημετέρους"», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος επανέλαβε χτες για άλλη μία φορά τη στήριξη της κυβέρνησης στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη (2021-03-02 00:00:00.0)
Πλήθος αντιδράσεων και νέες κινητοποιήσεις σήμερα (2021-02-23 00:00:00.0)
Για την κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας (2015-04-01 00:00:00.0)
Δωρεάν στέγη για όλους τους φοιτητές (2014-02-15 00:00:00.0)
Δωρεάν στέγη για όλους τους φοιτητές (2014-02-15 00:00:00.0)
Αμεσα μέτρα για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών (2013-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ